Good enough

Good enough

:-)

I dagens samhälle handlar väldigt mycket om prestation. Inget fel med att prestera bra - men att sträva efter att bli bäst på allt, i alla lägen och i alla situationer är varken hållbart eller hälsosamt. I de flesta fall räcker Good enough väldigt långt.

Testa det klassiska knepet

ReflektionPosted by Jan Tern Sat, June 27, 2015 09:58:47
Följer vägbeskrivningen till min sista föreläsning innan semestern. Skrattar lite för mig själv när jag läser skyltarna. Det finns ett klassiskt knep - att om du är nervös - ska du tänka dig att alla i publiken är nakna. Nu är jag inte nervös inför en föreläsning, men skulle det visa sig att alla i publiken faktiskt skulle vara nakna hade jag både blivit nervös och fått svårt att koncentrera mig.

Föreläsningen som var på engelska för ett IT-bolag genomfördes i ett stort tält nära stranden - och alla var påklädda.  • Comments(0)//good.personbasta.se/#post6

Glöm ditt ursprung

ReflektionPosted by Jan Tern Fri, May 29, 2015 15:40:01


Det är knappt tio minuter kvar till tåget går hem till Göteborg, efter en mycket lyckad föreläsning i Helsingborg. Jag är en av få personer som rör mig på perrongen, de allra flesta står stilla, för att sedan sitta stilla i några timmar.

Vårt ursprung säger till oss att vi ska vara rädda om den energi vi har - för att energi = liv och det stämde under större delen av människans utveckling när det inte fanns energi och mat i överflöd. Du behöver inte längre vara rädd för att göra slut på energin. Nästa gång du ska sitta still en längre stund oavsett om det är i bil, buss, tåg eller flyg rör dig innan stillasittandet.

  • Comments(0)//good.personbasta.se/#post1