Good enough

Testa det klassiska knepetReflektion

Posted by Jan Tern Sat, June 27, 2015 09:58:47

Blog imageFöljer vägbeskrivningen till min sista föreläsning innan semestern. Skrattar lite för mig själv när jag läser skyltarna. Det finns ett klassiskt knep - att om du är nervös - ska du tänka dig att alla i publiken är nakna. Nu är jag inte nervös inför en föreläsning, men skulle det visa sig att alla i publiken faktiskt skulle vara nakna hade jag både blivit nervös och fått svårt att koncentrera mig.

Föreläsningen som var på engelska för ett IT-bolag genomfördes i ett stort tält nära stranden - och alla var påklädda.Olika klass på hotellgymRörelse

Posted by Jan Tern Sat, June 27, 2015 09:51:09

Blog imageI mitt arbete spenderar jag en del dagar på hotell. Klassen på hotellens gym och hur de är placerade varierar kraftigt. På Comfort Malmö har man satsat ordentligt. På fjärde våning i en vacker lokal har man också bra utrustning (till min stora glädje finns det också en del fria vikter och inte bara maskiner).

Var som FerdinandGlädje

Posted by Jan Tern Fri, June 12, 2015 15:17:27

Blog image

När nu mycket står i blom gäller verkligen glädjas åt färg, smaker och lukter. Det tar inte mycket tid att stanna upp och likt tjuren Ferdinand lukta på blommor eller blommande buskar. Däremot ger det både glädje och lugn. Bestäm dig för att stanna upp minst en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen för att ta in hur vackert det är runt dig just nu.Trivs som satisfierMindset

Posted by Jan Tern Sat, June 06, 2015 18:14:41

Blog image

När jag letade material och inspiration till min sjunde bok "Målskillnad" hittade jag en artikel om Maximizers och Satisfier. Jag har definitivt varit en Maximizer tidigare. I korthet innebär det att man vill vara säker på att ta det absolut bästa beslutet. Om en sak ska inhandlas kollar man (många) tester, hör vad andra användares säger, har en stor (omöjlig) kravlista, kombinerat med stor beslutsångest. När väl saken (till slut) är inköpt och mycket tid spenderats är man ändå osäker på att man gjort rätt beslut och fortsätter läsa tester för att bekräfta att beslutet var rätt osv. En satisfier däremot gör en rimlig kravlista, testar lite och är sedan nöjd med sitt beslut.

När det nyligen var dags att köpa en ny cykel, läste jag inga tester. Jag pratade lite med personalen i butiken testade några cyklar i den kategorin jag var intresserad av. Jag lät det smälta i ett par dagar och testade därefter tre modeller till OCH tog ett beslut. Jag har varit ute på premiärrundan och är supernöjd. Frigör tid och bli nöjdare med dina val genom att bli en satisfier.Vila hårdareRörelse

Posted by Jan Tern Mon, June 01, 2015 07:11:42

Blog image
För några dagar sedan läste jag ett träningsmagasin. I texten användes ett uttryck som jag tänkt på mycket sedan dess. Det stod att inom eliten fanns uttrycket "Träna hårt. Vila hårdare". Det är förmodligen där det brister för många av oss amatörer. Givet våra förutsättningar kan vi träna hårt, men fullspäckade kalendrar ger inte vilan som behövs.

Se inte vila och återhämtning som slöseri med tid utan en förutsättning för att du ska kunna utvecklas och må bra - både inom idrott och livet.Glöm ditt ursprungReflektion

Posted by Jan Tern Fri, May 29, 2015 15:40:01

Blog image

Det är knappt tio minuter kvar till tåget går hem till Göteborg, efter en mycket lyckad föreläsning i Helsingborg. Jag är en av få personer som rör mig på perrongen, de allra flesta står stilla, för att sedan sitta stilla i några timmar.

Vårt ursprung säger till oss att vi ska vara rädda om den energi vi har - för att energi = liv och det stämde under större delen av människans utveckling när det inte fanns energi och mat i överflöd. Du behöver inte längre vara rädd för att göra slut på energin. Nästa gång du ska sitta still en längre stund oavsett om det är i bil, buss, tåg eller flyg rör dig innan stillasittandet.

BjörkbladssmoothieKost

Posted by Jan Tern Wed, May 27, 2015 13:17:07

Läste i veckan om att björkblad går att äta och att de innehåller mycket C-vitamin. Det stod också att de kunde användas som vilka andra blad som helst i exempelvis sallader. Eftersom jag förespråkar bra mat som gärna får vara färsk och närodlad var det bara att testa. När jag var ute med hunden stannade jag vid några björkar och plockade blad, enligt artikeln skulle man välja späda blad annars kunde smaken vara besk. Att plocka späda blad tar rätt mycket tid kan jag berätta.

Min plan var att ersätta spenatbladen som jag oftast använder när jag gör smoothies med björkblad. I det normala receptet använder jag två nävar. När jag hade fått ihop en näve med björkblad kände jag att det får räcka. Jag tog därför halva mängden mot vad jag brukar och mixade ihop detta.

1/2 banan
1/2 päron
1 näve björkblad
10 russin
1 msk kokosflingor
5 sötmandlar
3 dl vatten

Blog image
Hur var då smaken? Jag kunde inte känna någon skillnad mot den vanliga smoothien. Så om jag har tid att plocka blad kan jag göra om detta. I artikeln stod det också att efter midsommar blir bladen beskare, så vill du testa är det nu du ska göra det.