Good enough

Good enough

:-)

I dagens samhälle handlar väldigt mycket om prestation. Inget fel med att prestera bra - men att sträva efter att bli bäst på allt, i alla lägen och i alla situationer är varken hållbart eller hälsosamt. I de flesta fall räcker Good enough väldigt långt.

Trivs som satisfier

MindsetPosted by Jan Tern Sat, June 06, 2015 18:14:41


När jag letade material och inspiration till min sjunde bok "Målskillnad" hittade jag en artikel om Maximizers och Satisfier. Jag har definitivt varit en Maximizer tidigare. I korthet innebär det att man vill vara säker på att ta det absolut bästa beslutet. Om en sak ska inhandlas kollar man (många) tester, hör vad andra användares säger, har en stor (omöjlig) kravlista, kombinerat med stor beslutsångest. När väl saken (till slut) är inköpt och mycket tid spenderats är man ändå osäker på att man gjort rätt beslut och fortsätter läsa tester för att bekräfta att beslutet var rätt osv. En satisfier däremot gör en rimlig kravlista, testar lite och är sedan nöjd med sitt beslut.

När det nyligen var dags att köpa en ny cykel, läste jag inga tester. Jag pratade lite med personalen i butiken testade några cyklar i den kategorin jag var intresserad av. Jag lät det smälta i ett par dagar och testade därefter tre modeller till OCH tog ett beslut. Jag har varit ute på premiärrundan och är supernöjd. Frigör tid och bli nöjdare med dina val genom att bli en satisfier.  • Comments(0)//good.personbasta.se/#post3