Good enough

Good enough

:-)

I dagens samhälle handlar väldigt mycket om prestation. Inget fel med att prestera bra - men att sträva efter att bli bäst på allt, i alla lägen och i alla situationer är varken hållbart eller hälsosamt. I de flesta fall räcker Good enough väldigt långt.

Björkbladssmoothie

KostPosted by Jan Tern Wed, May 27, 2015 13:17:07
Läste i veckan om att björkblad går att äta och att de innehåller mycket C-vitamin. Det stod också att de kunde användas som vilka andra blad som helst i exempelvis sallader. Eftersom jag förespråkar bra mat som gärna får vara färsk och närodlad var det bara att testa. När jag var ute med hunden stannade jag vid några björkar och plockade blad, enligt artikeln skulle man välja späda blad annars kunde smaken vara besk. Att plocka späda blad tar rätt mycket tid kan jag berätta.

Min plan var att ersätta spenatbladen som jag oftast använder när jag gör smoothies med björkblad. I det normala receptet använder jag två nävar. När jag hade fått ihop en näve med björkblad kände jag att det får räcka. Jag tog därför halva mängden mot vad jag brukar och mixade ihop detta.

1/2 banan
1/2 päron
1 näve björkblad
10 russin
1 msk kokosflingor
5 sötmandlar
3 dl vatten


Hur var då smaken? Jag kunde inte känna någon skillnad mot den vanliga smoothien. Så om jag har tid att plocka blad kan jag göra om detta. I artikeln stod det också att efter midsommar blir bladen beskare, så vill du testa är det nu du ska göra det.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jan Tern Fri, June 12, 2015 15:07:24

Hej Sussi, det hade jag missat. Två till tre dl vatten använder jag också.

Om det var någon som gjorde smoothien utan vätska ber jag om ursäkt för den trögflytande vätskan som i så fall blev resultatet.

Posted by Sussi Wed, June 03, 2015 06:17:32

Du måste väl använda någon vätska i din smoothie??